Wijs aan het woord

24 november

The Future of HR: Digital & Agile - Wolters Kluwer

donderdag 24 november 2016

Onze wereld is volop in verandering. De effecten van de globalisering, digitalisering en demografie hebben een grote impact op de economie en de bedrijven.  Alle klassieke paradigma’s over werk, werkrelaties, leiderschap, motivatie,… staan onder druk.  Er is steeds meer onvoorspelbaar.  Dit geldt ook voor de omgeving waarin bedrijven zaken doen.
Onzekerheid en verandering zijn de enige zekerheden die bedrijfsleiders nog hebben.
Hr wint in die context aan belang! Hr moet ervoor zorgen dat de organisatie klaar staat voor de toekomst.  De factoren ‘mens’ en ‘medewerker’ spelen daarbij een cruciale rol. In een wereld waarin de spelregels en de omgeving snel en hard veranderen moet een bedrijf mee veranderen.  De juiste persoon voor een job vandaag is dat morgen misschien niet meer.

Uw hr-uitdagingen:

  • De agility verhogen zodat uw organisatie kan veranderen op het moment dat ze moet verandering.
  • Een kader creëren voor innovatie.
  • Ervoor zorgen dat uw hr-diensten voldoen aan de verwachtingen van uw interne klant.
  • Future proof medewerkers aanleveren.

Het congres the future of hr: digital and agile geeft antwoorden op vragen zoals:

  • Wat is de impact van de technologische, demografische en economische evoluties op de rol van HR?
  • Hoe kan HR zich voorbereiden op de toekomst?
  • Welke veranderingen zijn nodig en hoe doe je dat nu concreet?
  • Welke rol kan/moet HR spelen bij digitalising?

Ilse Jansoone neemt je binnen haar extreem snel groeiende en lerende omgeving van de digitale sector mee in haar methodiek om schaarse talenten aan te trekken via rekruteringstaktieken gebaseerd op de actuele online marketingtechnieken. Binnen de marketing zie je al 10 jaar de budgetten verder en verder verschuiven van offline naar online . Deze switch heeft vooral te maken met het feit dat de online technieken meetbaar zijn zodat je met de webanalyses zeer snel kan leren en bijsturen. Ze toont je een reeks basismethodes voor starters en vult die aan met haar laatste geavanceerde technieken. Ze geeft je kapstokken om deze nieuwe evoluties te implementeren in je rekruteringsplan.