Trends in webdesign

, # Webdesign

Webdesign is, net als mode, onderhevig aan trends. Ik durf beweren dat we hier bij Netlash wel een redelijk goed idee hebben van de huidige trends. Maar, in echte web2.0 / user-generated-content / alle-macht-aan-de-gebruikers stijl, durf ik de vraag toch aan jullie stellen:

Wat zijn de huidige trends in het (Belgische) webdesign?

Inhoudelijk: maakt men gebruik van UGC, of liever niet? Is blog- en viral marketing al binnengeslopen in de Belgische webwereld? Is er iets van web2.0 beweging merkbaar, of is het nog al portaal en directory wat de klok slaat?

Grafisch: Flash-geweld of webstandardistas? Techno-lijntjes of web2.0 afgeronde hoekjes? Zijn weerspiegelingen en donkere achtergronden het nieuwe zwart? Zweren jullie bij pastel-kleuren en glas-effecten? Of blijft wit en strak de norm?

Technisch: open-source of eigen CMS? Windows of LAMP? Durven onze Belgische webdevelopers al een brokje Ajax uit te spuwen of niet?

Ik wil het weten. Belgische webdesigners, laat jullie horen. Wat zijn volgens jullie de huidige trends, en wat zijn de toekomstige trends?

Meer weten? Advies nodig?

Kom gerust langs voor een kop koffie en een goed gesprek. Wijs geeft strategisch advies, en helpt bij het uitwerken en verbeteren van all things digital.

Gerelateerde artikels

 

Al 9 reacties

Laat hier een reactie achter of contacteer ons via e-mail


schreef

Alles in de webdesign sector is zo onzeker geworden en dat gaat volgens mij ook op voor trends. Trends worden niet langer meer bepaald door grafici, maar door een groep mensen. Die groep mensen bestaat dan niet enkel ontwerpers, maar ook uit programmeurs, informatie architecten ... alles smelt samen om zo een groter geheel te vormen waar iedereen zich in kan vinden ...

Mijn mening ...


schreef

Trends zijn datgene wat enkele (meerdere) webdesigners juist in hun krollen krijgen, als ze dan ook nog eens guru's blijken te zijn, zijn er al snel genoeg volgelingen die deze trend overnemen als ware het de nieuwe hype.

Mijn gedacht ervan.

Het moet niet bepaald een trend zijn om hype of mooi te zijn.


schreef

Eigenlijk zie ik niet zoveel van de 'internationale trends' weerspiegeld in de Belgische webwereld.

* Het aantal marketingbureaus dat zich waagt aan viral marketing via het web, blogs, user generated content etc. is op één hand - wat zeg ik: op twee vingers - te tellen.

* De enige high profile website die Ajax gebruikt is die van de VDAB (en ze doen dat erg goed), maar verder: nog niet veel gezien eigenlijk. Niet dat dat per se hoeft of zo.

En... toch nog te veel Flash-sites naar mijn goesting ;) De communicatiebonzen bij de overheid trappen er nog stééds in.

De voornaamste trend die ik opmerk is eigenlijk dat de meeste websites veel te duur betaald worden en met te weinig liefde zijn gemaakt ;)

Of nee, er is er nog een: dat toegankelijkheid (en conformiteit met de AnySurferrichtiljnen) vandaag in de bestekken van de meeste grote overheiswebsites wordt opgenomen! ;)


schreef

trends...css en de css design sites hebben duidelijk een trend gezet. In belgie is dat niet altijd overal terug te vinden. De klassieke buro's zijn daar nog niet echt allemaal bezig met het implementeren van css. Tables are so much easier... Maar daar komt duidelijk verandering in, naarmate meer en mer mensen css beginnen aan te leren. In blogs voorspel ik 3 columns, breed small small, gericht naar adverteerders ;) In general denk ik dat er mer en mer zal gewerkt worden met css en systemen die toch de juiste lettertypes gaan weergeven op pc. en een groter formaat. een site als deze zal binnen onafzienbare tijd omgezet worden naar 960px breedte...

die trends worden gezet door een gemeenschap aan gebruikers die dingen probeert en integreert. en zo het beste verzamelt. het is zo dat er een aar innovators zijn. zoals de shauninman.

trends als horizontale menu's of afgeronde boorden gaan even mee, maar zullen even snel verdwijnen (zeker de verticale menu's die minder leesbaar zijn)


schreef

Ik kan het natuurlijk niet beoordelen vanuit een technisch/grafisch perspectief maar de trend die ik voel in Belgische organisaties is dat internet uit zijn "technische" schoenen is gegroeid en mooie "praktische" resultaten begint op te leveren. Aan de andere kant voelen marketingmensen dat de klassieke marketingtechnieken beginnen tegensputteren en zoeken ze naar nieuwe middelen om toch nieuwe klanten te benaderen. Beiden komen elkaar meer en meer tegemoet. Cfr. The Challenge of the I-congres. Daar zal iets moois van komen voor de webontwikkelaars, maar het is nog vroeg. Beiden spreken nog niet dezelfde taal, maar de awareness is er al meer en meer.


schreef

En... toch nog te veel Flash-sites naar mijn goesting ;) De communicatiebonzen bij de overheid trappen er nog stééds in.

Een technologie heeft zijn invloed op design maar goed design laat zich daar niet in strikken. Als je uitgangspunt de vormgeving (en ergonomie etc.) is kan er weinig mislopen.


schreef

Leuk om deze post nu nog eens terug te lezen. Is toch redelijk uitgekomen allemaal :)


schreef

Deze blog is toegevoegd aan de rubriek webdesign trends op http://trends.startkabel.nl

De beste linkverzameling over trends. http://trends.startkabel.nl heeft reeds gevonden wat jij zoekt! Je favoriete startpagina omtrent trends.


schreef

Leuk om deze post nu nog eens terug te lezen. Is toch redelijk uitgekomen allemaal :)? Toekomstvoorspelling...

Plaats een nieuwe reactie