Het Online Trendrapport van 2012

, # Strategie, # Social media, # Mobile

Naar jaarlijkse traditie: het Netlash-bSeen nieuwjaarsgeschenk voor onze klanten en de hele wereld - het Online Trendrapport 2012. (Zie ook de edities van 2008, 2009, 2010 en 2011 ...)

39 internet-specialisten vertellen wat zij als belangrijkste trends voor volgend jaar zien. Het resultaat is een patchwork van meningen - waarmee hopelijk de achterliggende waarheid iets duidelijker wordt.

Drie manieren om het Trendrapport te lezen:

  1. download het rapport in PDF-formaat (8 Mb);
  2. doorblader het online via Issuu (externe link);
  3. bestel het in papieren boekvorm voor 25 euro.

Download de PDF

Papieren boekversie bestellen? Dat kan, voor 25 euro. Stuur me een mailtje met je contactgegevens.

Meer weten? Advies nodig?

Kom gerust langs voor een kop koffie en een goed gesprek. Wijs geeft strategisch advies, en helpt bij het uitwerken en verbeteren van all things digital.

Gerelateerde diensten

Gerelateerde cases

  • Inspirerende Batibouwcampagne voor Van Marcke

  • Community website met gamification voor AEYC

Gerelateerde artikels

 

Al 18 reacties

Laat hier een reactie achter of contacteer ons via e-mail


schreef

Weer een bijzonder mooi vormgegeven editie, proficiat aan de ontwerpers.


schreef

Kijkt met ongeduldige ogen naar de voortgangsbalk van zijn browser download.


schreef

Nice ben zeer benieuwd en vind het nog steeds erg spijtig dat ik de deadline niet gehaald heb, ga nu alvast beginnen met een eventuele bijdrage voor de editie van 2012 zodat ik volgend jaar wel op tijd ben ;-)


schreef

Dat design, die content, die auteurs! Supergeschenk, bedankt.

Verplicht leesvoer voor iedereen die in de online wereld actief is én nog veel meer voor degenen die dat zouden moeten zijn.


schreef

Voor een keer wel de deadline gehaald. Ik vind de lay-out alvast geslaagd en teasend om verder te lezen. Diegene die het meest naast zijn voorspellingen zat zal volgend jaar trouwens een hele week de afwas komen doenbij iedereen die het rapport heeft gedownload!


schreef

Lezen doen we het in de komende dagen. Bekend maken doen we het alvast vanaf vandaag. Dat is het minste wat we kunnen doen om jullie inspanningen te belonen. Ze verdienen het ... gefeliciteerd.

Tom Rijsbrack

Tom Rijsbrack
schreef

We zullen dat eens goed doornemen. Alvast bedankt Bart!


schreef

Leuk rapport, helaas was de periode iets te druk om mijn mening te uiten. Mijn voorspelling is dat ik in 2012 dat wel zal kunnen doen :).

Fijn om nog eens uitgebreide meningen te lezen tijdens deze afsluitende dagen van 2011. Het zou fijn zijn om van de vorige trendrapporten ook een nabeschouwing te zien.


schreef

Steengoede artikels en een puik ontwerp. Mooi resultaat dus en m.i. misschien wel de beste van de vijf uitgaven! Soit, een geslaagde lustrumeditie. Heel erg bedankt dat ik mijn steentje mocht bijdragen.

Tom Bogman

Tom Bogman
schreef

Ziet er alweer goed uit, bedankt!


schreef

Het rapport ziet er weer ouderwets goed uit! Ik ga er vanavond even voor zitten.


schreef

Kan niet wachten om er in te vliegen!


schreef

daar gaan we weer.. de dood van email wordt al bijna 10 jaar voorspeld... ik word hier zo moe van...

Netlash en nog enkele anderen in dit rapport slaan de bal volledig mis wat betreft hun voorspelling van de dood van email.

In 2011 was email nog steeds het kanaal met hoogste ROI en effectiviteit.

Alleen al het feit dat Twitter, LinkedIn en Facebook zeer zwaar inzetten op email om trafiek naar hun website te trekken en om hun leden tot activiteit op hun platform aan te zetten, bewijst al het tegendeel van de voorspelling van de dood van email.

Er is geen enkel kanaal dat kan tippen aan de effectiviteit en ROI van email - mits goed uitgevoerd. En daar loopt het bij de meeste bedrijven nog al eens mis. Email wordt nog steeds te veel ad hoc en campagne matig ingezet - terwijl keer op keer al is bewezen dat een geïntegreerde aanpak veel beter werkt.

En bedoel ik niet een campagne-matige integratie, maar wel een integratie in je marketing strategie en bedrijfsprocessen.

Een nieuwsbrief uitsturen is slechts 1 aspect van een email marketing plan - en niet altijd het meer effectieve...

Vriendelijke groeten,

Tamara Gielen


schreef

Interessante voorspellingen en super design, nice job!


schreef

Wat een nieuwjaarsgeschenk. Deze PDF bevat gouden informatie.

Natuurlijk kan in zo een voorspelling niet altijd alles kloppen, maar je kan er wel de trends mee volgen in welke richting het in de toekomst zal gaan.

Dit zorgt voor een betere anticipatie en tegemoedkoming naar de wensen van je bezoekers.


schreef

Handige PDF met veel informatie, ben hem inmiddels even aan het uitprinten!


schreef

Een schitterend boekwerk. Ik ga even bekijken hoeveel inkt en papier het me kost om er een tiental uit te printen voor mijn cursisten, anders bestel ik wellicht een aantal papieren boekversies indien deze nog te verkrijgen zijn.


schreef

Mijn voorspelling voor 2013 zal zijn dat de lange monopolie van bepaalde verkopers van cursussen bedrijfsbeheer zal gebroken worden door 1 klein, minder dan 3 minuten lang, youtube filmpje. Just saying...

Plaats een nieuwe reactie