Gebruiksvriendelijke website

, # Nieuws

Op 10 november jongstleden werden de Belgische usability awards uitgereikt. Uit meer dan 200 inzendingen werden door een vakjury 10 gebruiksvriendelijke sites geselecteerd.

Daaruit kozen zij de meest gebruiksvriendelijke non-profit en de meest gebruiksvriendelijke commerciële website. Het publiek mocht ook stemmen.

Nadat de website van Ancienne Belgique al de Site van het Jaar won, én beloond werd als beste Web 2.0 site bij de CMS Awards, verkoos de jury van de Usability Awards de AB website tot meest gebruiksvriendelijke commerciële website van België.

Mijn artikel van vorige week over de ROI van een website en deze award zijn geen toeval.

Usability is een obsessie bij Netlash. We zijn er van overtuigd dat de bruikbaarheid van een website rechtstreekse impact heeft op de businessdoelstellingen van een bedrijf of organisatie.

evenwicht

Elke site moet een gezond evenwicht vinden tussen design, technologie en usability. We geloven dat op het kruispunt tussen die drie de 'business' van Netlash zit, en we zijn er zeker van dat daar ook de 'business' van onze klanten zit.

Een goed evenwicht tussen de drie factoren zorgt voor een goede website.

En dat betekent dat géén van de twee andere (technologie of design) belangrijker mag zijn dan bruikbaarheid.

Een bruikbare site leidt daarna ook onvermijdelijk naar een rendabele website, met een hoge ROI.

 

Meer weten? Advies nodig?

Kom gerust langs voor een kop koffie en een goed gesprek. Wijs geeft strategisch advies, en helpt bij het uitwerken en verbeteren van all things digital.

Gerelateerde diensten

Gerelateerde cases

  • Responsive website voor Rock Werchter

  • Website voor Erea

Gerelateerde artikels

 

Al 4 reacties

Laat hier een reactie achter of contacteer ons via e-mail


schreef

Helemaal mee eens! Niets meer aan toe te voegen.


schreef

Een dikke proficiat ^^ De Gentse webbouwers hebben dat daar goed gedaan.


schreef

Gebruiksvriendelijkheid is inderdaad een heel belangrijk aspect als het gaat om een succesvol eindproduct.

Helaas blijkt uit de praktijk dat er soms meer aandacht wordt besteed aan een 'gelikt' design. Natuurlijk is een goed webdesign en functionaliteit belangrijk, maar dit dient in evenwicht met elkaar te staan.

Vindbaarheid is natuurlijk ook zeer belangrijk!


schreef

Volledig mee eens. Er bestaan blijkbaar ook boeken over het bouwen van "ergonomische websites". Heel interessant en ik merk bij het lezen van zo een boek dat er nog veel kan bijgeleerd worden voor wat gebruiksvriendelijkheid betreft.

Leuk artikel.

Plaats een nieuwe reactie