computer-as-door

, # Nieuws

Zoals gezegd in een vorige post, ik ben ervan overtuigd dat we evolueren naar een thin-client computer (of beter: mediaspeler), die enkel een browser draait.

Deze evolutie wordt gedragen door het feit dat de doorsnee privé-gebruiker massaal zal overschakelen van desktop-applicaties, naar web-based applicaties.

Die doorsnee gebruiker wil eenvoudige tools, en is bereid functionaliteit op te geven voor gebruiksgemak. Web-based applicaties hebben een aantal voordelen op vlak van gebruiksgemak. De software wordt centraal beheerd - dus geen zorgen over installatie, updates en patches. De data wordt centraal bewaard en beveiligd - dus geen zorgen over crashes en verloren data, virussen en spam. De applicatie is overal bereikbaar, los van plaats, tijd of medium - op het werk via de desktopcomputer, op de trein via de GSM, thuis via de WebTV.

Voeg daar maar een vierde reden aan toe : communicatie.

De doorsnee consument gebruikt zijn computer enkel voor communicatie : chatten, e-mail, IM'en, bloggen, foto's delen...

Guess what : web-based applicaties zijn intrinsiek, door hun design, beter geschikt voor communicatie en collaboratie dan desktop applicaties.

The practice of software design is shot through with computer-as-box assumptions, while our actual behavior is closer to computer-as-door, treating the device as an entrance to a social space.

http://shirky.com/writings/group_user.html

Meer weten? Advies nodig?

Kom gerust langs voor een kop koffie en een goed gesprek. Wijs geeft strategisch advies, en helpt bij het uitwerken en verbeteren van all things digital.

 

Laat hier een reactie achter of contacteer ons via e-mail

Plaats een nieuwe reactie