Koen Vinken

Developer

Als PHP Web Developer komt het Koen goed uit dat hij toevallig houdt van alles web development gerelateerd. Of het nu over de technische backend gaat, over een felle frontend of een smooth responsive design, Koen wil het weten en kan erover meepraten. Voor gamen heeft hij helaas niet veel tijd meer, maar Street Fighter vecht zich af en toe nog wel eens een plaatsje op zijn agenda. Tenminste, als hij niet druk in de weer is met zijn dochter Ellie. Een science fiction film in combinatie met een fris pintje kan hem ook verleiden, liefst nog na een namiddag gras afrijden.

Gepubliceerde inzichten van Koen

De voordelen van een XML-sitemap

15 juni 2017 - Koen Vinken

Om snel en accuraat informatie op te halen, maakt Google gebruik van zogenaamde crawling of indexatie van een website. Daarbij doorloopt de zoekmachine alle pagina’s van een website om een index - een soort inhoudsopgave dus - op te stellen. Sitemaps worden gebruikt om dat proces van indexatie een handje te helpen. Wij leggen uit waarom wij in het geval van Harmony kiezen voor een XML-sitemap.

Het belang van coding standards

28 augustus 2014 - Alexander Maertens, Davy Van Vooren

Coding standards of conventions zorgen voor snellere integratie en efficiënter samenwerken tussen verschillende developers. Debuggen wordt een makkie!