Community website met gamification voor AEYC

maart 2011, # Cultuur, # Overheid, # Community , Klant: Stad Antwerpen

Wijs is goed zot. Zo zijn ze zelfs het engagement aangegaan om een website én overkoepelend spelplatform te lanceren binnen een timing die ik zelf niet haalbaar achtte. En dat met succes.

Yannick De Pauw, Stad Antwerpen

Antwerpen werd in 2011 verkozen tot Europese jongerenhoofdstad van het jaar. En daar hoorde een website bij. De klant verlangde niet alleen een goed uitgewerkte informatiearchitectuur, maar nam ons ook onder de arm voor de gamification van de site. Samen met de mensen van Generatie A bouwde Wijs dus een site waarop jongeren strijden naar het virtuele burgemeesterschap van Antwerpen. Het doel was drieledig: zorgen voor een actieve online community, jongeren laten samenkomen op offline events, en Antwerpen laten zien als speelomgeving.

Punten sprokkelen

De basis van het spel was een puntensysteem. Jongeren sprokkelden die punten op tal van verschillende manieren bijeen in het virtuele én echte Antwerpen. Door online bezig te zijn, bijvoorbeeld. Reageren op een artikel? Je AEYC-account linken aan je facebookprofiel? Het leverde allemaal punten op. Dit zorgde voor een levendige community, die offline versterkt werd. Want ook offline leverde AEYC punten op, voor elk evenement waarop spelers aanwezig waren. Daarnaast waren er ook speciale acties die extra bonuspunten opleverden. Of die punten kostten, zoals de heffing van belastingen.

Humor en usability

Bij het uitwerken van het spel en de site hielden we rekening met de doelgroep. Het werd een kleurrijke, humoristische en gebruiksvriendelijke site met een scherpe navigatiestructuur. Eind 2011 gaf Antwerpen de fakkel van Europese jongerenhoofdstad door aan Braga in Portugal. Zowel AEYC als Wijs kijken tevreden terug op dit uitdagend en succesvol project.

bezoek website

Kom meer te weten over de uitgevoerde diensten

Informatiearchitectuur

Uitdenken van een grondplan voor een website. Navigatiestructuur en werking van elk paginatype. Lees verder ➜

Web development

Ontwikkelen van maatwerk. Koppelen van databases. Integratie met ERP- & CRM-systemen en social media. Lees verder ➜

Open source CMS

Opzetten van Fork CMS. Programmeren van maatwerkmodules. Integratie HTML- en CSS-code. Lees verder ➜

Front-end development

Uitwerken van een ontwerp tot HTML en CSS-code volgens de nieuwste standaarden. Lees verder ➜

Webdesign

Creatie van een gebruiksvriendelijk en origineel ontwerp op maat van de klant. Lees verder ➜

Digitale strategie

Vertalen van de bedrijfsstrategie naar een online omgeving. Stappenplan naar online resultaten. Lees verder ➜

Nog niet overtuigd? Bekijk onze andere projecten