Hoe wij werken

Over ons / Hoe wij werken

Gefaseerd proces met een geïntegreerd team

Je project wordt in goede banen geleid dankzij een geïntegreerde aanpak: een dedicated team werkt samen aan jouw project.

Een project is bij Wijs altijd gestructureerd rond de klant. We werken in geïntegreerde teams die in grote mate zelfsturend zijn. Het is intussen een geoliede machine die volgens een getest en bewezen proces werkt. Dankzij die aanpak brengen we moeiteloos grote en kleine vragen tot een goed einde. Daardoor behoud je ook steeds dezelfde experts voor nieuwe projecten.

Ons proces

Kick-off

In een kick-off-meeting leren we je bedrijf beter kennen. We stellen de juiste vragen om te kunnen inschatten wat je precies nodig hebt. We doen een analyse van de business-objectieven, analyseren de context van de markt en doorgronden je doelgroep om vast te stellen hoe die het best geholpen wordt.

Analyse

Ook na de kick-off gaan wij nog even verder met het verzamelen en analyseren van data. In deze fase nemen we de concurrenten onder de loep, we voeren een uitgebreid zoekwoorden-onderzoek uit, we pluizen je bestaande website uit, analyseren bestaand marktonderzoek of starten nieuw onderzoek op,... Alles om een plan te kunnen opmaken dat nadien zeker werkt.

Hou jij zowel van design àls front-end development? Lees dan zeker verder.

Strategie en advies

Nadien is het tijd om een strategie op te zetten en onze adviezen verder vorm te geven. We tekenen een prototype uit in klikbare wireframes, we stippelen een online marketing strategie uit, en stippelen een roadmap uit waarin het verloop van het project, en toekomstige marketing-initiatieven schematisch worden uitgetekend. Dat alles is altijd gericht op het generen van resultaten. We werken daarbij user-centric, wat zoveel betekent als: de gebruiker centraal stellen om zo optimaal aan hun noden te voldoen.

Bouwen

Tijd om het plan in concrete bouwstenen om te zetten! Op basis van het prototype gaan developers en designers aan de slag. Designers werken een stijltegel uit op basis van jullie huisstijl, of ontwikkelen er zelf één. Nadien vertalen ze die stijl naar een volledig responsive design, dat vlot werkt op alle toestellen. Developers starten tegelijkertijd met alle modules en functionaliteiten uit te werken die in het prototype werden bepaald.

Het content team gaat vanaf dat moment ook al aan de slag, in samenwerking met de designers en strategen. SEO-vriendelijke webteksten of animatiefilmpjes, live video of sterke fotografie: voor ons is er maar 1 criterium, we gaan voor content die overtuigend werkt.

Na een grondige testing, maken we ons klaar voor de lancering en het opzetten van de nodige meetinstrumenten: Analytics, Google Tag Manager, ... En dan wordt het tijd voor het echte werk: Welke resultaten zijn er? Hoe kunnen we die nog beter maken? Wat is de volgende stap in de strategie?

De start van een iteratief proces waarbij we blijven zoeken naar optimalisaties, en op basis van die inzichten het platform en communicatieplan blijven bijsturen. 

Aan het hoofd van je project staat één van onze Project Managers, die de scope en timing nauwlettend in de gaten houdt. Vaak heeft een project bij ons ook een Project Owner, die de kwaliteitsbewaking garandeert.

Klaar voor de volgende stap in digitaal? Jasper en Evi helpen jou verder.

Maak een afspraak

Bel ons +32 9 335 22 80