computer-as-door

05 november 2004 Inzichten / computer as door

Zoals gezegd in een vorige post, ik ben ervan overtuigd dat we evolueren naar een thin-client computer (of beter: mediaspeler), die enkel een browser draait.

Deze evolutie wordt gedragen door het feit dat de doorsnee privé-gebruiker massaal zal overschakelen van desktop-applicaties, naar web-based applicaties.

Die doorsnee gebruiker wil eenvoudige tools, en is bereid functionaliteit op te geven voor gebruiksgemak. Web-based applicaties hebben een aantal voordelen op vlak van gebruiksgemak. De software wordt centraal beheerd - dus geen zorgen over installatie, updates en patches. De data wordt centraal bewaard en beveiligd - dus geen zorgen over crashes en verloren data, virussen en spam. De applicatie is overal bereikbaar, los van plaats, tijd of medium - op het werk via de desktopcomputer, op de trein via de GSM, thuis via de WebTV.

Voeg daar maar een vierde reden aan toe : communicatie.

De doorsnee consument gebruikt zijn computer enkel voor communicatie : chatten, e-mail, IM'en, bloggen, foto's delen...

Guess what : web-based applicaties zijn intrinsiek, door hun design, beter geschikt voor communicatie en collaboratie dan desktop applicaties.

The practice of software design is shot through with computer-as-box assumptions, while our actual behavior is closer to computer-as-door, treating the device as an entrance to a social space.

http://shirky.com/writings/group_user.html
Wijs CMS

Wijs CMS

Lees meer

Iedereen bij Wijs deelt zijn expertise, ook Jasper en Evi. Benieuwd naar de laatste nieuwtjes en blogposts? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!