Online trends en best practices

GDPR binnen mijn onderneming: hoe pak ik dat aan?

dinsdag 19 september 2017 - Ingrid De Poorter

Op 25 mei 2018 treedt de General Data Protection Regulation (kortweg: GDPR) in werking, en dat zullen we geweten hebben. Het vierletterwoord scoort maar liefst 3.370.000 hits bij een zoekopdracht met Google. De meeste zoekresultaten leggen maar al te vaak de nadruk op de torenhoge boetes of schadevergoedingen die je te wachten staan als je niet op tijd in regel bent met de nieuwe regelgeving. Verandering is nodig, maar angst hoeft daar geen synoniem voor te zijn. De nieuwe wetgeving is geen bedreiging, maar een opportuniteit voor elk bedrijf.

Waarom Wijs vanaf nu ook inzet op Drupal

donderdag 07 september 2017 - David Vansteenbrugge

Bij Wijs zetten we al vanaf dag 1 in op multitechnologie. Wat heeft jouw organisatie nodig en welke technologie past daarbij? Die vragen bepalen uiteindelijk de technologiekeuze. Wijs bestudeert bovendien continu het speelveld en kiest daaruit de sterkste spelers, om die zelf aan te bieden aan haar klanten. Om in te spelen op het constant evoluerende CMS-landschap zal Wijs vanaf nu dan ook Drupal aanbieden.

http en https: de voordelen van https

dinsdag 25 juli 2017 - Bert Pattyn

Niet zo lang geleden begonnen de url's van websites standaard met http. De https was gereserveerd voor sites die extra beveiliging nodig hadden, zoals banken. Dat onderscheid is intussen echter veranderd en bij Wijs raden we aan om altijd voor https te kiezen. Sterker nog: we zien geen redenen meer om het niet de doen. Waarom https de norm is? We zetten alle argumenten op een rij.

De voordelen van een XML-sitemap

donderdag 15 juni 2017 - Koen Vinken

Om snel en accuraat informatie op te halen, maakt Google gebruik van zogenaamde crawling of indexatie van een website. Daarbij doorloopt de zoekmachine alle pagina's van een website om een index - een soort inhoudsopgave dus - op te stellen. Sitemaps worden gebruikt om dat proces van indexatie een handje te helpen. Wij leggen uit waarom wij in het geval van ons eigen webplatform Harmony kiezen voor een XML-sitemap.

Iedereen bij Wijs deelt zijn expertise, ook Jasper en Evi. Benieuwd naar de laatste nieuwtjes en blogposts? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!