Online trends en best practices

Hij komt, hij komt… Is jouw e-commerce klaar voor Amazon?

16 november 2017 - Dries Bultynck

Vorige week kondigde Amazon aan dat haar abonnementsdienst Prime beschikbaar is in de Benelux. Wat doe je met zo’n nieuws als retailer? Huiveren en verderdoen zoals je bezig was? Of zorgen dat je klaar bent om ook mee op de kar te springen? Wij onderzochten de tweede optie en zetten een paar voordelen en features van Amazon op een rij. Zodat je straks niet met angst, maar wel verwachtingsvol en reikhalzend kan uitkijken naar het moment dat de e-commerce-gigant haar diensten volledig zal uitrollen in België.

Alexa meets Harmony

09 november 2017 - Koen Vinken, Stijn Spanhove

Over het feit of we binnenkort allemaal een personal assistent in de woonkamer hebben, kan gediscussieerd worden. Maar dat zo'n slimme speaker wel coole mogelijkheden biedt, valt niet te betwisten. Die mogelijkheden ontdekten we op de jaarlijkse hackathon. We gingen aan het experimenteren met de Amazon Echo en leerden de slimme speaker shoppen in onze eigen Harmony-shop.

Wijs steunt YOUCA action day

25 oktober 2017 - Mieke van Alphen

YOUCA staat voor Youth for Change and Action en heette vroeger zuiddag. Maar liefst 15.000 leerlingen ruilden de schoolbanken 1 dagje voor de werkvloer, en droegen zo bij aan een aantal projecten in binnen- en buitenland. Bij Wijs kregen we een dagje hulp van Isaac en Sander. Ze vertellen kort wat ze ervan vonden.

Waarom we binnenkort geen smartphone meer nodig hebben

19 oktober 2017 - Katrien Vermeulen

‘the dead of the smartphone and what comes next,’ ‘de smartphone is dood, leve de smartphone’ … het zijn maar enkele koppen die duidelijk maken dat het einde van de smartphone een hot topic is. Ook bij Wijs geloven we dat zijn dagen geteld zijn, alleen zal het toestel waar we zo aan gehecht zijn niet echt verdwijnen, maar eerder veranderen. En daar heeft de opkomst van augmented reality heel wat mee te maken. Bart De Waele en David Vansteenbrugge geven hun visie op de toekomst van de smartphones en AR.

Community Day 2017

17 oktober 2017 - Mieke van Alphen

6 oktober om 8u30, kantoren van Wijs: geen klant te bespeuren, lege bureaus en een troepje collega’s in versleten kleren vol verfspatten… Het is een jaarlijks terugkerend beeld en het teken dat het weer Community Day is. Die ene dag in het jaar dat we onze computer een hele werkdag dichtklappen en echt de handen uit de mouwen steken om een goed doel te helpen. Dit jaar trokken we naar vzw Verburght in Landegem.

Wijs Hackathon 2017

28 september 2017 - Katrien Vermeulen

Elk jaar krijgen de werknemers van Wijs 48 uur vrij spel. Doel: een team vormen met een aantal collega's en in 2 dagen iets opleveren dat een meerwaarde biedt voor Wijs en haar werknemers. Aan het eind van de 2 dagen pitcht iedereen zijn idee en kent de jury (het management) de prijzen toe. Dit jaar tekenden we onder meer een nieuw imago voor België, probeerden we het welzijn van collega's in kaart te brengen en werd er geëxperimenteerd met light project mapping.

Iedereen bij Wijs deelt zijn expertise, ook Jasper en Evi. Benieuwd naar de laatste nieuwtjes en blogposts? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!