UX design

Op het kruispunt van ontwerp, technologie en bruikbaarheid beleeft de bezoeker de beste ervaring.

User-centered design

Onze websites staan in het teken van de gebruiker. Het gebeurt helaas nog vaak dat een bezoeker zich verloren voelt op een website, en dan maar snel wegklikt op zoek naar beter. Wij streven ernaar om dat gevoel op onze websites volledig te vermijden: een bezoeker moet op elk moment weten waar hij zich bevindt op de site, wat hij kan doen, en vooral: wat de site voor hem kan betekenen.

infografiek de 3 pijlers van een website: design, technologie, usability

Ervaringen

Een merk beleven, dat doe je ook online. Het volstaat daarbij niet dat je website het juiste kleur en de juiste lettertypes gebruikt van je huisstijl. De volledige online ervaring moet overeenstemmen met het merk. Dus bedenk je best op voorhand wat voor teksten je nodig hebt, hoe je gebruik maakt van beeldmateriaal en welke technische features de site moet hebben.

And beyond

Wat met smartphones en tablets? Grillen van de tijd? Wij dachten het niet! Heeft je organisatie een eigen app nodig? Dat kan, maar wellicht volstaat een website die ook geoptimaliseerd is voor kleine schermen. En op social media, trek je die merkbeleving en gebruikerservaring daar ook door? Dat zou toch de opdracht moeten zijn.

Voor àlle gebruikers: AnySurfer

AnySurfer is een Belgische organisatie die waakt over de toegankelijkheid (accessibility) van websites. Een gebruiksvriendelijke website is een minimumvereiste. AnySurfer gaat nog een stap verder en kent een label toe aan websites die ook toegankelijk zijn voor slechtzienden of blinden. Wijs bouwt zijn sites dan ook volgens de richtlijnen van AnySurfer.

Meer weten over ux design?

Een site met de gebruiker centraal?

Wijs! Wij moeten dringend eens met elkaar praten.

contacteer ons