Informatiearchitectuur

Complexe informatie op een intuïtieve manier ontsluiten, da’s waar we sterk in zijn. De dure term hiervoor: informatiearchitectuur.

De structuur van een website is zoals de funderingen van een gebouw – ga daar in de fout en alle andere werk is tevergeefs. Een goedkeuring op deze fase is dan ook noodzakelijk om het online project verder te kunnen werken. (Zie onze wijze werkwijze.)

Informatie structureren

In de ideale wereld gaat een informatiearchitect met een digitale strategie en een zoekwoordenonderzoek in de hand aan de slag om alle informatie op een logische manier te structureren. In een uitgebreid gesprek met de klant vult hij die kennis aan. Vaak zal de informatiearchitect ook concurrerende sites analyseren, niet om te kopiëren, wel om daarop verder te bouwen. Hij visualiseert de structuur van de website in een mindmap en vertaalt die naar een digitaal prototype.

Prototype: interactieve wireframes

Het prototype is uw website op zijn lelijkst: zonder kleuren, zonder foto’s, zonder betekenisvolle teksten, zelfs zonder logo. Het bevat wel de volledige websitestructuur en geeft een goed begrip van alle functies op de nieuwe site. In een gewone browser kan je die eerste versie van je site uittesten.

Opbouw website

Het spreekt voor zich dat we de ontwikkeling van je site liever volledig voor onze rekening nemen. Zo kunnen we het beste instaan voor de kwaliteit van het totaalproject. Maar als het moet, stellen we ons even graag op als partner. Beperkt de opdracht zich tot informatiearchitectuur en prototyping? No problemo. Mogen we nog een stapje verder gaan en ook het webdesign uitvoeren? Dan bezorgen we eveneens de Photoshop-documenten en afgewerkte XHTML/CSS-bestanden.

Meer weten over informatiearchitectuur?

Ook een wijze website hebben?

Laat Wijs je nieuwe website uitdenken.

contacteer ons