Responsive design

Mobiele websites? Ja en nee. Wat dacht je van websites die ook op je smartphone of tablet te gebruiken zijn? Win win!

Vroeger was het gemakkelijk: wie op internet wou, moest achter een logge computer gaan zitten en geduld hebben. Als webdesigner had je natuurlijk rekening te houden met verschillende browsers, besturingssystemen en schermgroottes - en dat kon wel eens tot veel frustraties leiden - maar daar hield het ook bij op. Daar zijn nu ook smartphones en tablets bijgekomen: een hele nieuwe wereld, met nieuwe uitdagingen.

Aparte mobiele site?

‘On the go’ wil je toch alleen maar informatie vinden die op dat moment, op die plaats, voor jou relevant is? Toch niet. Ook languit op de sofa, en zelfs in het kleinste kamertje, verwachten mensen dezelfde informatie als wanneer ze een normale pc zouden gebruiken. Zeker als je via een zoekmachine op zoek gaat naar een antwoord op je vraag, wil je ook op je smartphone of je tablet het antwoord vinden als je doorklikt. Best geen beperkte mobiele site laten zien dan.

Responsive webdesign

Bij responsive webdesign worden de elementen van een site zo herschikt dat ze op verschillende schermgroottes optimaal te bekijken zijn. Test het maar uit met deze website. Bijkomend voordeel is dat je slechts één site hoeft te onderhouden, in plaats van een ‘normale’ én een mobiele site.

Mobile first

Wanneer je bij een website vertrekt vanuit een mobile first-aanpak, zal de site sowieso de klemtoon leggen op de inhoud en op de toptaken. Bovendien wordt het een site met een heldere structuur en die snel inlaadt. Zelfs bij het schrijven van webcopy is het aan te raden om mobile first te denken: je tekst wordt beknopt, scanbaar en concreet.

Meer weten over responsive design?

Coming to a theatre device near you

Een nieuwe website voor al je bezoekers, ook op smartphone of tablet?

contacteer ons