Front-end development

Van ontwerp naar echte webpagina’s, met de hoogste kwaliteitseisen. Front-end development maakt gretig gebruik van vernieuwingen, maar houdt ook rekening met oude browsers.

Ooit al de html-code van een Wijze website bekeken? Moet je eens doen. Het leest bijna als poëzie. Dat is onder andere de verdienste van de front-end developer die tijdens zijn slice & dice het ontwerp van de webdesigner omzet in echte webpagina’s of e-mailtemplates. Hij wekt ook het interaction design tot leven.

Semantiek

Bij semantische html-code vind je geen onnodige code om iets grafisch mogelijk te maken. Daar zorgt de CSS wel voor. Dat heeft verschillende voordelen. Propere code laadt sneller en is eenvoudiger aan te passen. De zoekrobots vinden sneller hun weg naar de inhoud van de pagina. En ook bezoekers met visuele beperkingen hebben wat aan je site.

Backwards compatibility

Firefox, Chrome, Opera, Internet Explorer ... iedere surfer heeft zijn favoriete browser. En iedere browser heeft een andere interpretatie van webstandaarden. De nieuwste versies worden steeds beter, maar niet iedere Windows, Linux of Mac computer heeft de meest recente versie geïnstalleerd staan. En wat met tablets en smartphones? Toch moet iedereen je website op een optimale manier kunnen gebruiken. Dat testen we. Uitvoerig.

Vernieuwingen

We gaan ook graag een stapje verder. Wat biedt de toekomst? Experimenten met HTML5 en CSS3 resulteren in een verbeterde user experience, zonder dat ze breken in oudere browsers. Responsive webdesign presenteert dezelfde content op een andere manier, afhankelijk van de beschikbare schermbreedte.

Iets te veel Chinees voor jou? Helemaal niet erg. Laat dat aan onze specialisten over. Of denk je “dat kan ik ook”? Neem gerust contact op: wie weet, hebben we een vacature voor jou.

Meer weten over front-end development?

Slice & dice: van design naar HTML & CSS

Front-end development volgens de regels van de kunst

contacteer ons